Около 17 000 броя теменужки Виола“ се насаждат по цветните алеи

...
Около 17 000 броя теменужки Виола“ се насаждат по цветните алеи
Коментари Харесай

Казанлък хубавее с ново есенно зацветяване

Около 17 000 броя теменужки „ Виола “ се насаждат по цветните алеи в Казанлък сега.

Те са един от дребното типове, който цъфти цяла есен, зима и даже ранна пролет. Ползва се едроцветна теменужка, с доста едри цветове, 8 – 9 см. На пешеходната улица „ Скобелевска “ седемте цветни градини преливат от цикламени тонове на теменужки, през лилаво към топли нюанси на жълто и оранжево и приключват в жълт декор на цветния часовник.

Есенното зацветяване с живи цветя на часовник в града е съвсем приключено. Още довечера казанлъчани ще могат да му се порадват.

Две нови цветни фигури на пеперуди украсиха преди ден централния площад „ Севтополис “ в Казанлък. Те бяха уместно осветени за тъмните часове на деня. По-малката пеперуда е с нюанси от пъстрите цветове на по-голямата. Цветните пеперуди са издигнати на специфична структура за по-добра видимост и провокация към полет.

На нарушителите, които изтръгнаха 15 стръка през миналата нощ подсещаме, че злодеянията им ще стават все по-видни, поради инсталираните нови камери за наблюдаване!

Жителите и гостите на Казанлък могат да чакат още цветни изненади през есенните дни, които да основават повече хубост и уют в навечерието на зимните месеци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР